A téma a fogak száma, elhelyezkedése, foghiány stb. 

A téma folytatása

Logikus érvelések

A fogazat lezáródásával kapcsolatban azt kell elmondani, hogy az elülső fogak lezáródása az élet folyamán változhat, egyszer a fogcserélődéskor, később az előrehaladott életkorban a harapófogó fog összeérésből lehet egy ollós fog összeérés, és fordítva. (ollós harapás, tétre harapás, előre, hátra harapás – ezek a kifejezések használatosak inkább itthon) Szigorúan vett bírálatoknál, már a tétre (harapófogó) harapással sem, lehetne a kutya győztes! Hát még, ha fordított ollós harapása van esetleg. Fogszabályzóval, például ezen a hibán lehet javítani, azaz erre történhet törekvés!

A fénymásolt oldalak, fordítások. Megjelent, 1993-tól kiadott Rottweiler szaklapban, Hajas István szerkesztésében! Nincs odaírva milyen szakmai anyagból fordította, de feltételezem nem friss „felfedezés” volt akkoriban sem.  Kattints a képre, nagyban is megjelenik az oldal, és remekül olvasható!

Sok- sok évig, évtizedig küzdöttek ADRK (küzdöttünk néhányan, tenyésztők itthon is) , hogy a hibák ne rögződjenek, a rottweiler állomány a lehető legkisebb mértékben legyen terhelt pl. ilyen hibákkal( is). Ezt a fáradozást, törekvést húzza át, nullázza le minden csaló !

Persze vannak fajták, ahol ez a hiba tenyésztési cél, így abban a fajtában ez remek tenyésztési eredmény lehetne!

A fogak

Pin It on Pinterest