Játék, tanulás Cintarella. A téma ami adja magát, mert készítettem egy mobil akadályt, az elszakadt takaró ponyvából. Cintarella, Győző kutyája, vele kevesebbet foglalkozom, mint a sajátommal ez meg is látszik.

Ha ugyan azt szeretném nála is elérni, mint Lilunál, ILYEN VICCES HELYZETBE KERÜLÖK. Ez a videó a humor oldaláról PRÓBÁLJA megközelíteni a “sikertelen” akciókat. Nem szakmai videó, abból van több tízezer.

Ez a hétköznap.

Nem kell szöges, nem kell durvaság! Kell gondolkodni és megtalálni az eszközt, a jó módszert!  Oly sokszor leírtam, de itt egy gyakorlati példa.  Természetesen nem eresztett percekig. Nála ez pici kortól megfigyelhető szokás. Megszerzi és vonakodik átadni. Akkor ugorj, gondoltam én.  Cinta ezt is másként gondolta.

Régen ezt úgy oktatták, hogy folytva, az erőnket demonstrálva , kényszeríteni kell a kutyát a tárgy átadására. Sose szerettem a durvaságot , de erőm se lett volna hozzá. Így más megoldásokat kerestem és rá is leltem. Ezt használtam Cintarellánál is.

                                         

Meg lett a megoldás

Végül én győztem, mert ugrott is, és eresztett is, a síp hangjára azonnal köpte ki a fát. A síp hangját ismerte, mert többször használtam figyelemfelkeltőnek a fotózáshoz.  Mindig érdeklődve figyelt a hangjára, de ez egy teljesen váratlan reakció volt, engem is meglepett! A szájából kivehetetlen apportfát egy villanás alatt kiköpte!  Felcserélte a „jót” egy még jobbra! A síp hangja kondicionálva volt, finom falatokkal.

Nevelésről, alap képzésről   ITT 

Cintarella