Az első évek.

Ismerkedés a rottweilerrel.

A kennel története 1970-ig nyúlik vissza, az első magyarországi rottwilerekhez. Süli Attila barátommal Csehországból importáltuk az első két szukát, amely kutyák a Magyar Eb törzskönyvbe Met.Rott./1 Bona Z Babskeho Vrchu CS, HPJ, HDGY KI, KII MV. Met. Rott/2 Beni Z Babskeho Vrchu CS. CAC,KI, KII. számon bevezetésre kerültek . 1972-ben, az akkori NDK-ból újabb import kutya érkezett Lord von der Heide DDR 4294, Met.Rott/ 3számon került a magyar eb törzskönyvbe. Bona és Lord fedeztetéséből született Magyarországon az első rottweiler alom.

1974. HCH NECKERMANNI AIDASZ Met. Rott. 4. CACIB, R. CACIB HFGY aki a Siroccó kennel alapítója lett, számunkra ő képviselte a rottweilert !

Sok év után elgondolkoztunk.

Szerettük volna , ha mindig ilyen kiváló kutya tulajdonosai lehetünk. Vettünk egy szukát. Ela von Harczquell,4294 DDR, Met. Rott. 50. 2 X CAC szukával kezdtük a tenyésztést.

Az elsők után egy évtizeddel .

1980. Ekkor született az első alom. Sok- sok év telt el azóta, és a kennelben született kutyák sok örömet okoztak nekünk és tulajdonosaiknak is. Krausz Győző

Mind formában, mind viselkedésben sikerült megközelíteni a kitűzött célt, de természetesen pont ugyan olyan, mint ő Arnold, nem lett egyik kutyánk sem. Az évek alatt aztán újabb és újabb céljaink lettek a tenyésztésben, amit kitartó munkával igyekeztünk megvalósítani. Nem maradéktalanul, de sikerült.

Kennel nevünk 2011-ben Siroccó-Rott névre változott FCI Reg.sz. 1072/ 2010. alapján. Krausz Győzőné Tünde