Amikor nincs testvére, minden ugyan úgy zajlik, de kimarad a testvérekkel való birkózás és harc. A mi figyelmünk se oszlik meg, csak ezt az egy kutyát kényeztetjük.

Vigyázni kell, hogy ne essünk túlzásba és ugyan olyan következetesek maradjunk, ne dédelgessük agyon, ne pátyolgassuk, pont úgy kell nevelni,  mintha többen lennének. A rendszer ugyan az.

Három hetes korig a ládában vannak, majd szétszedjük a ládát és szabad járásuk lesz a kis házban, hogy mindig utolérjék az anyjukat.

Ekkor már foga van a kiskutyának és fájdalmas lehet a szoptatás. Nálunk többször nagyobb mennyiséget kap enni, a csöcse megtelik rendesen ismét. Ilyenkor  engedi szopni a kiskutyát.

Hat hetesen az első védőoltás után, a kert kevésbé védett részeire is átjöhet. Sok ember járkál errefelé, de a fertőzés veszélyt nem nagyítjuk problémává.

A harmadik videón, már csak látogatóban van nálunk, le is ellenőrzi a kertet, mindent végig szimatol.

Intenzív növekedési szakasz és a fogváltás időszaka ez. 4,5 hónapos. Ekkor már teljesen beilleszkedett az új családjába. Amikor látogatóba jön, megismeri a környezetet és minket is, de látványosan kifejezi a kötődését a gazdi felé.

Nincs testvére