Nézd a képeket ! Nem ismerik egymást, nem találkoznak rendszeresen, de teljesen nyugodtan fogadják a helyzetet, hogy várni kell. Sem az emberektől, sem a másik kutya látványától nem jönnek izgalomba! Érdeklődtek, figyeltek, de a kellő távolság egymás között, a gazdák nyugalma, pozitív hozzáállása jó hatással van rájuk.  Jól olvassák egymás testjeleit, hiszen már az alomban, majd a mindennapok során is, megtanulták a helyes kutya kommunikációt. 

Minden gazdinak természetes volt, hogy a kutyát nevelni, szocializálni kell. Kinga kivételével, aki német juhászkutya tulajdonos volt, mindenkinek volt már rottweilere, így rutinos gazdának számítanak. Csakhogy az évtizedek alatt megváltozott kutyás környezet, az új technikák -nevelésben, kiképzésben – nekik is feladták a leckét. Újra tanulták, és mindenki pozitív élményként élte meg, hogy mennyi lehetőség nyílt meg előttük. Hiszen a kutyák visszaigazolták , miért  volt érdemes szemléletet váltani. 

Ehhez kapcsolódva
Két tréning videó Cintarellával, aki 10 hónapos. Őrző-védő alapozás, kezdeti lépések. 
Az őrző-védő munka előtti várakozás, a nyugalomról szól. Nem kell felpörgetni, nincs szükség erős ingerekre sem! Az első alkalommal, természetes módon jól, élénken reagált. Minden reakciójára dicséretet, pozitív élményt kapott. Mind az utazás, mind az idegen környezet természetes számára. Magabiztos, jól eligazodik a szagok világában és az emberek világában is.  
Azért vagyunk ezen a pályán, mert megszerveztük magunknak az őrző-védő tréningeket. A saját iskolánkon, nem volt mód és lehetőség felkészülni, megismertetni a kutyákat, az őrző-védő munka alapjaival sem. Jó alapokkal kell indulnia, a legjobb képességű kutyának is!  
Ki honnan érkezett ?

Zámoly, Ercsi , Bicske , Maglód , Süly-Sáp , Budapest, Viktor fiunk a segéd Gyálról . Hol vagyunk ? Alsónémediben. 

Az eseményről bővebben ITT

Várni kell