Viselkedés, képességek vizsgálata , teszt , értékelés , származás , tenyésztés, utódok – Cimberly v.d. Wilden Maus. Miért ő ? Csak kíváncsiság.  Egy finn módszer, ami a tenyésztést érinti.

Keresgéltem videókat és ráakadtam  Cimberly v.d. Wilden Maus videóira.

A tesztfeladatok nem azok voltak, mint amit más videókon láttam, így keresgélni kezdtem. Tehettem, mert a kutya tulajdonosa és a finn rendszer nyilvánossága lehetővé tette számomra. forrás:

Tulajdonos, tenyésztő honlapjai , ami az adatok kincsestára !

Onnan már “csak a Finn kinológiai szervezet honlapján kellett böngésznem, hogy találjak magyarázatot az eseményekre.

Käyttöominaisuusarviointi – Felhasználási kritériumok értékelése


Käyttöominaisuusarviointi – Felhasználási kritériumok értékelése.

Bírálati lap

Kíváncsi lettem ki a kutya ?

ADRK tenyészetből származik, csupa remek ősökkel. A HD közepes, ED átmenetes, kölyök korban köldök sérves. Ennek ellenére szuper latívuszokban emlegeti, köszöni a tenyésztőnek ezt a kutyát, aki 7 év 4 hónapig élt vele.

Egy remek oldal, ahol rákereshettem a kutyára.    Származás

Tenyészetett:ADRK FCISzületési idő / halál időpontja:04.03.2005 / 13.07.2012 Magasság tömeg:59 cm / 40 kg Chip száma:nem meghatározott munkás kutya ID:184856 Törzskönyvi szám:ADRK 1107942. törzskönyvi szám:SKF / FIN 26570/07 Pontszám mutatása:W-07 V1 Munkacím:BH Egészségügyi eredmények: HD ++ ED +/- (ADRK), als Welpe leichter Nabelbruch Tulajdonos:Harriet Ventomäki Tenyésztő:-  adatok a kutyáról, ez volt kitöltve

Tovább olvastam a tenyésztő honlapját

Kettő alom volt ettől a szukától. Ebből a tenyésztő is megtartott, továbbá számon tartotta az utódokat, a honlapon is megjelent az eredmény.

Videók elérhetőségét is megosztotta.

A Finn kennel klub oldalán a fő tudnivalókat is elolvashattam a tesztekről, értékelésükről. Google a barátom, fordító programmal olvasható, bár szokatlan a szöveg.

Almok

No, és ráakadtam  Harriet blog oldalára is , amibe szintén beleolvastam. Elismerésre méltó az erőfeszítése, az őszintesége tenyésztőként is. 

Kerestem csak kerestem

Kitartóan keresgélve a Finn kennel klub nyilvántartásában is megleltem az adatokat, a tesztek bírálati lapjai, a kiállítási eredmények, és minden egyéb tenyésztést segítő információ elérhető. Igaz ehhez már nagyon kíváncsinak kell lenni és célirányosan kell keresni .

Egy érdekes momentum

A szuka másik testvére is az ő tulajdonában volt.

Származás 

FH1 IPO3 VPG1 ZTP TK1 BH  CHAOS VON DER WILDEN MAUS
HD A / A ED 0/0 szemmel OK
BST
MH tesztelt 
Karakter teszt + 250p

Fajtaismertető a workingdog.eu oldalról . Érdekes.

Rottweiler 

Viselkedés, képességek vizsgálata