ADRK KS’ 2010-ben a 40 éves Jubileum volt.  ADRK Klub kiállítás volt hétvégén. Nagyon sok jó képet találtam a facebook-on, szép magyar tenyésztői siker is született.

A képeket nézegetve sok ismerős kiállítót láttam, akik a mi hazai klub rendezvényeinken is rendre felvezetik a kutyáikat.

Gratulálunk mindenkinek. Biztos szuper lehetett ott lenni.

Itt olvashatod a részletes eredményt .

Területi csoport , aki rendezte ITT

A linkek nem élnek már régen úgy, ahogyan az eredeti írás születésekor, ezért töröltem. Ám a rendezvény idejében , mindig van honlap és teljes körű tájékoztatás. Készül videó is.

A klubkiállítások történetében ez volt a 40. Szép kerek szám !

2010-ben, pont 40 éve érkezett Magyarországra az első két rottweiler, akikkel a MEOE, a hazai rottweilerek törzskönyvét megnyitotta 1970. Két szukával és picit később érkező kannal elkezdődött a tenyésztés itthon 1974-ben

Akkor, mint most, az embereket is elbűvöli ez a fajta kutya.

Hűsége, valamint kemény munkája, engedelmessége és nyugalma bizonyítja e kutyafajta hasznosságát.

A Rottweiler még családi kutyaként is megbízható és hű barát, professzionális tenyésztéssel és neveléssel, valamint a családon belüli szocializációval. Az emberekhez hasonlóan a kutyák nevelése és szocializációja a gyermekkel vagy a kiskutyával kezdődik. Minden kiskutya rottweiler készen áll arra, hogy megtanulja alárendelni és alárendelni magát, vagyis alkalmazkodni a csomagjához. Tehát gyakran a környezete alakítja. A megfelelő nevelés barátsághoz vezet. A helytelen, szeretet nélküli edzés örökre elrontja a kutyát, és ezáltal az emberek és a kutyák együttélését. Tehát az emberek elsősorban felelősek azért, ami a mi Rottweilerünkből lesz!

Ez a tenyésztésre, a képzésre, az egészségre és az együttélésre vonatkozik!

Az Allgemeine Deutsche Rottweiler-Klub eV, mint a német kutyarendszer egyesületében a Rottweiler számára elismert egyedülálló tenyésztőszövetség számára több mint 90 éves tenyésztésfigyelés, kompetencia és kötelezettség egyidejűleg e német kutyafajta és a rottweiler kulturális érték fenntartása és fejlesztése mellett. Az ADRK eV a legszigorúbb fajtaválasztással próbálja javítani a rottweilerünk minőségét, amelyet folyamatosan alkalmazkodunk az új kihívásokhoz és a környezeti hatásokhoz. Tenyésztésünk elsődleges prioritásának kutyánk egészségének kell lennie. Kutyáink szellemi és fizikai ellenálló képessége az egészség kifejeződése.

A tenyésztési cél minden eddiginél “az egészséges, magabiztos és barátságos munka- és családi kutya, a legjobb formával és teljesítménnyel kombinálva”.

A Rottweiler mindig is elbűvölte az embereket, remélem, hogy a Rottweiler több barátot fog szerezni, és hogy fajtánk jelenlegi szerelmesei újra lelkesek lesznek.

Kutyánk és a Rottweiler család javára szerte a világon.

Az ADRK elnöke

ADRK KS’ 2010 Jubileum