Amit a kutyanevelésről gondolok lett a blog címe, ahol a kölyök növendék, kamasz kutyák neveléséről írtam. Az adott év kutyáinak nevelése és az eladott kölykök gazdáinak fogalmaztam meg, miként nevelem én és miért tanácsolom nekik is ezt. Kezdetben egy blogba írtam a történeteket, de aztán az olyan terjedelmes lett, hogy muszáj volt rendszerezni valahogy a témákat. így lett 10 év alatt három blog, majd az új honlap. Mindig ugyan azt kellett elmondani , csakhogy az adott kutyákra, időszakra kicsit kellett formálni picit. Ezért, úgy tűnik sok az ismétlés. Ezt az oldalt elsősorban magamnak készítettem, mert sokszor kell keresgélnem hova is írtam le az adott témát.

Mi kertes házban lakunk, de a kutyák, kertben és lakásban is élnek. Az alom, a kennel, a kert hátsó részében van, az ott levő kis ház a szülőszoba. Abban cseperedett mindenki 4 hetes koráig. Onnan indultak a világba, azaz hétről hétre tágult a mozgásterük. Először kerti kutyák voltak, mert az egészséges fejlődéshez a levegő, a napfény, a mozgás, a természetes kutyalét elengedhetetlen, szerintünk. Így szépen fokozatosan ismertettük meg a kölyköket az emberi világgal, szoktattuk őket a lakáshoz. Családi kutyák, kísérő, sport, házőrző, jó esetben tenyész kutyák lesznek.

Városi kutyák, akiknek rengeteg tanulni valójuk van.

A lakásban nyugodt viselkedést várunk, ez a hosszú távú cél. Kutyáink nevelésében az emberi szabályok megtanulására helyeztük a hangsúlyt, mert kutyaként jól tudtak működni, azt nem kellett megtanítani nekik. Magabiztos, határozott, öntudatos, érdeklődő, kíváncsi, tettre kész eb, ez nálunk alap kívánalom volt. Innen indultunk.

A kutyáról

Alom, választás, karakter teszt

Amikor haza vitted a kölyköt

Az emberi nyelvet tanítani kell

A jutalomfalat

Box tréning -pihenő hely a lakásban, saját kuckó

Az első hónapok

Állatorvosnál

Figyelem koncentráció

Elkerülés azaz megijed

Cibál, rág, felugrál

Apport készség

Apport tanítása

Behívás

Napi rutin

Büntetés nélkül.  Az anya kutya büntet?

Motiváció, pozíciók, vezény szavak. Formáljuk és tanítjuk

Mit csináljak A KUTYÁVAL, mert harap!

Juj, nagyon harap.

Evés, morgás, agresszió

Helyben maradás

Engedelmesség, tanulás, viselkedés

Hogyan lehet leszoktatni?

Harci Játékok

Forma gyakorlatok őrző-védő

Kutyanevelés kategória