Siroccó Rott Opra box tréning. Pozitív megerősítés, „klikker” technika használatával. 8. hetes kölyök rottweiler

Eljött az a nap is amikor elkezdtem a tréninget. A videón látható kicsi műanyag box állt a rendelkezésemre.

Berendeztem a helyszínt

Otthonossá tettem a boxot, ismert tárgyakkal béleltem ki. Puha paplan , petved szönyeg darab került az aljára, kedvenc macit is betettem társaságnak. 1. videó

A box tréning folytatása másnap

Minden nap tovább léptünk egy picit . A box már csupa kellemes élményhez kapcsolódik a játék által és a finom falatok hatására. A klikk hang a másodlagos megerősítő, a kívánatos viselkedést jutalmazom vele, de a tréning elején kondíciónáltam a hangjához.  Gyorsan tanul . Én meg tudatosan tanítom, tudom mit miért teszek. 2. videó

Már egyedül és önállóan is bemegy, kijön. 1-2 percre bezárva is el van. Azért takartam le a rácsot, hogy ne lásson ki és ne akarjon kijönni erőszakosan rágva, kaparva a fém rácsot! Elterelő hadműveletként egy nagyobb húsdarab szolgált. Amíg rágta, eszébe sem jutott, hogy kifele kellene törekedni. Mire észbe kaphatott volna, én már ki is nyitottam az ajtót. 3. videóItt az eredeti blog bejegyzés .

Ez folytatódik még heteken, hónapokon át , több és több időt a boxban töltve. A bezárt idő , fáradtan, alvás közben egyre hosszabb. Biztonságos hely, saját kuckó, amit az autóban való utazáshoz is használunk majd , sok sok évig. Természetesen a kutya felnőtt méretéhez igazítva a boxot. Ami idegen helyen, jó szolgálatot tesz, mint “saját” ház, pihenőhely, biztonság, a kutya egész életében.   Lásd Opra-Zamira további heteit, videóit, míg felnőtt kutyává cseperedett. Már a gazdi nevelése, tanítása, kiképzése során.


Jól nevelt felnőtt kutyaként , aztán “kerti” kutya helyett, “lakás” kutya lett.

Mi is használjuk sok sok éve. Persze, lényegesen nagyobb boxban pihennek, utaznak . Példa videó , egy 7 évvel ezelőtti box tréningre. Alvás előtt, fáradtan, séta után, tele hassal, reggeli után 9 hetesen.

Utazáshoz. Dezsi szoktatása a boxhoz, Lilu segítségével , aki a nyugodt utazáshoz a + mintát adja.

Box tréning.