Crisztosz és a macskák egy nagyon régi történet. Crisztosz kölyökként két kandúr macskával nőtt fel. Néhány hónapos volt, amikor a cicák hozzánk kerültek. Igazi kutyásként nem nagyon szerettük a cicákat, azaz pontosítanom kell, én városi lányként /bérház, emelet/ nem is ismertem őket.

Szóval kertes ház, egér, kell macska.

Kaptunk kettőt, igaz felnőve se fogtak egeret. Azaz az egyik igen, de a másik elmenekült az egerek elől. Szóval Crisztosz és a macskák egy életre szóló barátságot kötöttek. Tüneményes volt, ahogyan játszottak. A legérdekesebb az volt, hogy Crisz ’ nem csak ezt a két macskát szerette, hanem mindegyiket. Később szegény városi macskákra a frászt hozta. Meglátott egy macskát, rohant, szaladt játszani. Amikor a macska közelébe ért nyüszögött, csóválta csuti farkát, próbálta játékra hívni.

Ezt a jó szokását felnőtt korában is megtartotta, bár egy idő után csalódottan vette tudomásul, hogy a macskák nem értik őt.

 Crisztoszról 

A gyerekek nagyobbak, önállóbbak, jutott idő a kutyázásra is. Nagy segítségemre volt Crisztosz kutyánk, aki egy borzasztóan fegyelmezett, hatalmas lelkesedéssel dolgozni akaró kutya volt. Gyorsan és „észrevétlenül” tanult. Egyszer kellett valamit megmutatni neki és ő tudta és végre is hajtotta a gyakorlatot. Apportot is szerette, de nem volt apport őrült. Maximum négy apport gyakorlatot csinált meg lelkesen és szabályosan. Az ötödik gyakorlatnál, „már nem ismerte fel az apportfát”. Kiszaladt, elment mellette és látványosan elment hugyozni! Győző, ha rászólt visszahozta, de én nem szóltam rá. Soha nem szerettem, ha valamit erőszakosan kell megtanítani, vagy végrehajtani. Én szerettem a kutyát, és azt gondoltam, hogy neki is van joga az önálló döntésekhez. Az őrző-védőben még nem mertem megtartani, mert azt gondoltam nem maradnék talpon.

Ám ez az idő is eljött

Mert Crisztosz egy nagyon jól irányítható kutya volt. Tulajdonképpen neki köszönhetem, hogy elkezdtem megtanulni a munkakutyázás csínját-bínját. Nem csak tenni, de érteni is akartam, mi miért történik. Az akkori lehetőségek mindegyikét ki is használtam.

Crisztosz és a macskák