F-alom Sirocco 2011.május 1. Fiona egyedüli kutyaként született. apa: Sirocco Úzó Kiállítás: kítűnő 2, tenyész szemle: alkalmas Egészségügyi szűrés: HD – ED- anya: Ina von Tegler Fliess ADRK 113211 Rott /402/H/09 Első felvezetésben : tenyésztésre alkalmas. Egészségügyi szűrés: HD –, >3 évesen vettük. Felkészítettük tenyész szemlére.

apa: Sirocco Úzó

Kiállítás: kítűnő 2 , tenyész szemle: alkalmas Egészségügyi szűrés: HD – ED-

Képek: albumokban ITT megnézhető Videók: videó megosztó oldalakon pl. ITT

anya: Ina von Tegler Fliess ADRK 113211 Rott /402/H/09


3 évesen vettük. Felkészítettük tenyészszemlére.

Első felvezetésben : tenyésztésre alkalmas. Egészségügyi szűrés : HD –
Ina videók : lejátszási lista

Képek

F-alomról azaz Fionáról  Képek

Fiona videók az alomban   lejátszási lista

Fiona  lejátszási lista 

Amikor nincs testvére, minden ugyan úgy zajlik, de kimarad a testvérekkel való birkózás és harc. A mi figyelmünk se oszlik meg, csak ezt az egy kutyát “kényeztetjük”. Vigyázni kell, hogy ne essünk túlzásba és ugyan olyan következetesek maradjunk, ne dédelgessük agyon, ne pátyolgassuk.

Természetes, élettani jelenség, amit ebben a korban az anyján és a testvérein gyakorol, ott éli ki, a fogak használatát. A harapás erejét  a játék során tanulja meg szabályozni. Harap, és erre a többi kutyától normális kutya reakciót kap. Nem jujgatást és szisszenést, fájdalmas hangot. Sírás, vagy jajgatás is lehet, de ekkor számíthat a többiek további agraessziójára! A gyengét el kell távolítani! Ez a határozott kutyaösztön! Amikor a kutya határozottan vissza szól, kiáll önmagáért, akkor tisztelni fogják az erejét és a rangsor beáll.

Az embernek sincs más dolga, mint kiállni önmagáért, megmutatni a kutyának, hogy ki az erősebb, ki a vezető! AZ EMBER, az eszétől, az iránytó képességétől vezető, nem a fizikai erő a döntő! Nem leverni, legyőzni kell a kölyök kutyát.

Mindenki azt gondolja, hogy a rottweiler harapási kedvét meg kell szüntetni, le kell győzni!

De akkor hogy a bánatban fog munkavizsgán, vagy bármilyen órző-védő munkában helyt állni? Ott a stabil, erős, határozott “harapás”-védőkar megfogása a kívánatos! Hiszen, ha kölyök korában csak arra tanítja az ember, hogy harapni tilos! -akkor egy komoly gátat alakít ki a kutyában. A mi kutyáinkban, nehéz ilyen gátat kialakítani, mert mi inkább a harapási kedvet támogatjuk, már az alomban is, de azért jócskán rongálni lehet az alap képességeket. 

Fontos kiegészítés 

Ez a játék kezdeményezésére igaz, amikor a kutya nyugodt, jókedvű és kommunikálni akar velünk, kutyaként játékra akar invitálni minket! Mi a kutyát nem hergeljük, nem bosszantjuk, nem akarjuk lefogni, akadályozni erőszakkal egy tevékenységben sem! (a nevelés, a korlátok, az emberi szabályok megtanítása nem marad el, de az természetes része az életünknek, és a napi ritmus szerint zajlik)

Minden olyan idegen helyen, ahol a kölyöknek szüksége van a támogatásunkra, megkapja, ezért senki nem játszhat felhúzós játékot a kutyánkkal! Nem bosszanthatja, nem idegesítheti, nem hergelheti föl, hogy utána legyőzhesse!  Lehet hozzászólni, simogatni, reagálni a kutya közeledésére bárkinek, de meg vannak a szabályok hogyan! A kutya nem játékszer! Nem azért van, hogy más kiélhesse, hogy fölényben van a kiskutya felett!

Hosszú kihagyás után

Amikor látogatóba jön vissza hozzánk, bármelyik kutyánk, megvárom míg visszatérnek az emlékei, és ő kezdeményezi a barátkozást ! 5-10-20 perc, de talán fél óra is eltelhet mire a kapcsolatunk a “régi” lesz. Mennél több idő telt el az új családnál, annál hosszabb az az idő is, amikor ismét hallgat rám és együttműködik velem! A kutya testjelei árulkodóak, azt kell figyelni milyen hangulatban van a kutya ! Ehhez képest kell a morgást és a harapási szándékot értékelni !

Fiona ITT 

Fiona és a tanulás Fiona 2011. május 1. született, 2012-ben egy évesen elkezdtük a közös munkát. Teljesen kezdő, első kutyás gazdi. Így írtam le a videón látható eseményeket. Eltelt egy év, Fiona nagy kutyává cseperedett.  A kezdeti nehézségek után, sikerült lerakni az alapokat.  Most már a kiképzés elkezdhető. Ehhez a gazdinak is tanulni kell. Motiváció, koncentráció, helyes pórázkezelés, vezényszavak, alaki gyakorlatok, trükkök, tippek.

F alom Siroccó 2011. Fiona