Hasonlóság, forma, tekintet, örökölt tulajdonságok. Példa, Rita két déd és öt ükunokája. Ez csak egy szösszenet, természetesen a többi ős és forma, jellemző karakter is jelen van. Most csak egy fotóhoz, tekintethez, egy pillanathoz válogattam a képeket. Rita két éves a fotón, az unokákat, dédunokákat is úgy válogattam, hogy két éves kori képük legyen itt.

A kutya a pillanatnál, nézésnél több a való világban, az életben. Mindenkire más hatással van, más pillanatokat él meg, ha ránéz egy kutyára. Nekem a fotón levő pillanatok kedvesek, mert kapcsolódik hozzá a kutya, testi valójában is.

Siroccó Rita 1994.

Lilu   – dédunoka

Cintarella – dédunoka

Dédunokák

Siroccó Delihla, Lilu-Siroccó Cintarella-az ő fiaik, lányaik Rita ükunokái.

Siroccó Horáció-Gerry 3 kép- Lilu fiai – Siroccó-Rott Hérosz – Athosz 3 kép

Cintarella két fia és egy lánya-

Rita ükunokái 

Siroccó Gorro, Úzó-Siroccó Gigi, Zara-Siroccó Gerry

Az ősök formája ott van, nem véletlenszerű a kinézet, ha valóban tenyésztést folytatsz. A tenyésztés kulcsa a szuka, bár a köztudatban a kannak nagyobb szerepe van.

Talán azért, mert sok sikeres és kiváló kan közül lehet választani, nagyobb köztük a versengés. Több reklám jelenik meg róluk. A tenyésztők így válogatnak, szeretnék a legjobbat kiválasztani.

Gyakorlatban megtanulod, hogy téves elképzelés csak a kanra koncentrálni! Szuka nélkül nincs tenyésztés!

Hiszen utódot szülni, felnevelni, csak a szuka tud. Amit ő ad át, amit ő tanít az alomban, meghatározó.

Ezért tettem példának néhány képet ide. Siroccó Ritáról, két dédunokájáról, akiket megtartottunk és ükunokáiról, ahol a hasonlóság nyilvánvaló. Nem csak az azonos nemnél!

Ez a fenotípus = külső megjelenési forma, ez genetika = a gének hatása.

Persze, nem véletlen, hogy őket választottam ki példának, mert nem minden testvér hasonlít ennyire rá. A megtartott kutyák sem véletlenül maradnak itt. Tudatos választás, határozott elképzelés, milyen kutyát kedvelek, milyent szeretnék. A minta, a szememben és a szívemben él. Nem csak formájában, de viselkedésében is.

A legelső kutyáink óta így van ez, hiszen meghatározó, hogy miként ismertük meg a fajtát, miért szerettük meg. Az elsők még csak “véletlenek”. A tapasztalatokkal, a tudással, a tenyésztéssel lett egyre tudatosabb a választás. Majd egy idő után meg is tudtam fogalmazni, miért azt és miért pont azt!

KÉPEK

KÉPEK MÉG