Ekard Lind

Játszva motiváljuk kutyánkat – Gyakorlati útmutatók – Új játékötletek

A könyvet nem csak nagy lelkesedéssel fogadták, hanem a professzionális kutyakiképzés terén valódi forradalmat okozott. A motiváció és, játék gyakorlatba való átültetéséhez a kötet értékes, praktikus útmutatót nyújt. A könyvben a tapasztalat jut érvényre, amelyet a szerző előadásai és szemináriumai alatt, sok kutya megfigyelésével szerzett.

Mi a cél

A szerző célja, hogy fokozatosan közelebb hozza az eredményes játékhoz szükséges fantáziát, intelligenciát és nem utolsó sorban a technikai fogásokat.. A játék során mindig szem előtt kell tartani a lehetőségek sokaságát, a gazda, illetve a kutya egyéniségét. A „Játszva motiváljuk kutyánkat” című könyv gazdag illusztrációval és egyedülálló felvételekkel ideális kiegészítő anyagként szolgál azoknak a gyakorló kutyatartóknak, akik „boldog” kutyát szeretnének társnak.

Kiadás éve 1998.

Weltbild Verlag Gmbh. Ausburg magyar kiadás éve: 2000. Magyar és Társa kft ügyvezető igazgatója -Magyar Tibor

Ekard Lind megosztja a játék motivációs és a kutya pozitív nevelési rendszerét. A videó egyértelműen bemutatja az oktató és a kutya közötti megfelelő kapcsolat kialakításának minden szakaszát a kutya természetes motivációi alapján. Nagyon javasoljuk a kezdő edzőknek, hogy megértsék, hogyan lehet megteremteni a megfelelő kapcsolatot egy kölyökkutyával, és hogyan lehet elképesztő eredményeket elérni a jövőben egy kiskutyától egy felnőtt kutyáig történő képzésben!

videó linkje 

Ekard Lind honlapján elolvasható a módszer története

A kezdetek :  http://www.ekard-lind.de/cms_site/Lind-art-R/Lind-art-R-kurz

További érdekes információk a honlapon, videók a Youtube csatornán.

Volár Andi képtárából ..
Kiegészítés 2018.  

2000 -ben természetesen megvettem a könyvet. Elolvastam. Az akkori trendi és szokásos széles körben elterjed kiképzési módtól, merőben eltérő volt. A szöveg , a látvány , minden. Rám nagy hatással volt, tetszett.

Picit később, a videót is kölcsönkaptam és azt megnézve  már pontosan meg is értettem a könyvet is  és a módszert is.  Már nem volt olyan “elvont” a szöveg, hiszen a kutyák mozdulatait, a kölykök játékát nézve már értelmet nyert Lind úr tudományos fogalmazásmódja számomra.

Hozzám közel áll ez a szemléletmód, így lelkesen fogadtam. Azért eltelt néhány év, amíg gyökeret vert bennem a módszer, de próbálgattam, igyekeztem alkalmazni néhány elemét .

Lind úr szemináriumot is tartott Magyarországon, de azon nem vettem részt. 2006. augusztusában volt az esemény és a képek tanulsága szerint nem az IPO sportban érdekelt kutyások körében volt a legnépszerűbb. Oka: Az IPO versenysportban a sok kéz és testjel, csökkenti a gyakorlat értékét, mínusz pontszámokat eredményez, ezért nem lelkesedtek a módszerért.  

Nálam viszont felkerült az ajánlott olvasmányok listájára a könyv! Többször elolvastam azóta, bele bele lapozok mindig. Most is, hogy a téma előkerült egy beszélgetés kapcsán. Rákerestem a net-en és újra kíváncsian olvasgattam a Ekard Lind honlapján.

Ügyesebb vagyok a számítógép kezelésében, ráadásul google chrome fordítóval tolmácsra se szorulok , így az információk nem évek, évtizedek alatt jutnak el hozzám.

20 év telt el a könyv kiadása óta , számos más könyv is született ebben a témában,  fejlődött, változott, kiegészült  a módszer is , amit a gyakorlati tapasztalat hozzátett.  Sokakra hatott ez a szemléletmód nyilván át is vették  Lind úr módszerét.

Ám a csecsemőnek minden vicc új , tartja a magyar közmondás, így megszületett az én bejegyzésem is, most.  Ajánlom mindenkinek , merüljön el bátran a témában.

Játszva motiváljuk kutyánkat