Minden alom egy újabb izgalom. Siroccó A alom születtek 2008. 04. 10. és innen két hónap története 2008. 06. 10-ig  testvérek >>>Atlasz, André, Aldó, Afrodité. 3 kan 2 szuka . Ezt megelőző két évben, nem volt új alom. Az ABC betűi szerinti névadási rendben, ismét az A kezdő betűhöz értünk.

anya: Forrófejű Rena,Zizi

Törzskönyv , Kiállítás: CAC, R. CAC tenyészszemle: alkalmas  ,Egészségügyi szűrés : HD -/ mentes

ITT megnézhető

Képek, Videók fenti albumokban, videó megosztó oldalakon

apa: Sirocco Úzó

Kiállítás: kítűnő 2 , tenyész szemle: alkalmas  Egészségügyi szűrés: HD – ED-

Képek:  albumokban, ITT MEGNÉZHETŐ Videók: videó megosztó oldalakon pl.  ITT

Minden alom egy újabb izgalom.

Ezt megelőző két évben , nem volt új alom. Az ABC betűi szerinti névadási rendben,  ismét az A kezdő betűhöz értünk. 2008. A-ALOM

Bevésődési fázis (4-7 hét)
Az ebben a korban tapasztaltak kitörölhetetlenül rögzülnek a kiskutyában. Akár jó, akár rossz ez az élmény. Meg kell ismerniük az embert, a közvetlen környezetüket és már játszanak egymással is.

Ez egy nagyon izgalmas időszak, mert ilyenkor indulnak el , merészkednek egyre messzebb a kertben. Ekkor nyitott szemmel szemlélődve, észre lehet venni a kölykök ösztönös adottságait. Mivel egy családból származnak, tervszerű szelekcióval tenyésztettek, szélsőséges viselkedések nálunk nem fordulnak elő, de azért a különbség tetten érhető.

A magabiztosság, a figyelmesség, a váratlan ingerekre, zajokra való reagálás, mind apró jelek, amik árulkodnak az ösztönös adottságokról, a temperamentumról, jellemről. Gyakorlott szemmel a végső forma, a küllem is látható.

Minden alom más és más.

Három és hat hét között nagy utat tesz meg a kiskutya.

Három hetesen kezd hallani és már reagál is az ismerős hangra.

Majd eljutunk az utcáig.

A tavaszi és a téli kutyák között talán annyi különbség van, hogy a téli kutyák egy héttel később és rövidebb időszakokra hagyják el az almot. Régebben nem volt lehetőségem rögzíteni és bemutatni egy -egy almot, de 2008-tól pici videókat készítettem.

Nem fejlesztem, nem szoktatom a kölyköket, csak megfigyelem , hogyan viselkednek. Izgalmas dolog visszanézni és visszaemlékezni, hogy az azóta felnőtt kutya mivé cseperedett.

A környezet hatása az öröklött ösztönökre , milyen kutyává is tette, hogyan alakult a jelleme, miként viselkedik a felnevelés, majd a kiképzés során.

Az elválasztás nem ebben a korban van. Négy hetesen még nem vesszük külön az anyjától őket. Végig az anyjukkal maradnak.

Négy hetesen, az alom létszámtól függően, de besegítünk a mama kutyának és etetjük is a kölyköket. Nem választjuk le az anyjáról, minden módon a bőséges tejtermelést segítjük elő, hogy a szuka szívesen szoptasson.

A kölykök körmét lecsippentjük, hogy ne karmolják össze az anyjuk hasát. Együtt vannak kint a kertben, majd aludni visszamennek a “kis házba” ahol az ellő láda, majd később a kuckójuk van. Innen viszont a kölykök lehetőséget kapnak a “világ ” felfedezésére, szabad kijárással a kertbe. Napról napra nagyobb területet járnak be, mindig messzebb merészkednek.

7 hetes korukra belakják az egész kertet. Követi, utánozza az anyját. Az anyjuk játszik is velük, sok ilyen pillanatokat lestem el és vettem videóra. Ilyenkor már Győző is teszteli őket, kedvenc “harapós”, huzakodós játékot játszik velük. A lakásban is több időt töltenek.

Minden alom 2008.