A létra megmászása talán egyszerű feladatnak tűnik, de nem az. Cintarellával a legalsó lépcsőfokra lépéssel akadtunk el. A a három kutya közül talán Cintarella a legnehezebb feladat számomra. Őt rávenni arra, amit nem akar nem egyszerű! Alibi megoldásokat csinál, felrúgja az eszközt, tol, lök erőszakosan, ha kell. Türelmetlen leszek hamarosan, kezd felmenni a pumpa, ezért abbahagyom. Nem adom fel, ezért motoszkál a fejemben, hogy valahogy másként sikerülhetne!  Akkor  bevillan egy elgondolás és megszületik a megoldás! Végül egy deszka palló meghozta a megoldást. A harmadik, majd második lépcsőfoktól már simán ment neki a feladat.

A biztonságos leérkezésre autógumik képében lett megoldás

Részben akadály, részben egy lelépő a kutyának, mikor átjut a létrán. Amikor sikeresen megoldja a feladatot a kutya, örülök, de nem gyakorolunk naponta. Van, hogy hosszabb időre ki is esik a fejemből, mert elkerül a létra máshová és új trükkök kötik le a figyelmemet. Aztán a videókat visszanézve, szem elé kerül ismét.  Második videó, Cintarella létra 2018. Két éve nem vettük elő a létrát , de most jobban ment, mint a kezdeteknél .

Cintarella 2018. eredeti írás 

Inspiráció a létre megmászására >>>> ITT

Egy egyszerűnek látszó feladat , hogy a kutya felmegy a létra lépcsőfokain és a fellépőn átbújva, lejön a másik oldalon. Sose jutott volna eszembe kipróbálni, ha nem látom Dalma videóján. Annyira ügyes volt Deron és Dalma! Ugyan esélytelen volt, hogy ezt megcsináljam, de …

 Arra gondoltam vajon némi módosítással sikerülne e?

Létra van, kutya van, bár jóval nagyobb, nehezebb, se baj, egy kísérletet megér! Szép időben kezdtük, utána leszakadt az ég, módosítani kellett a helyszínt. Rá kellett lelni mi motiválja Dezsit. Majdnem jó is lett, de már tudtam, hol a hiba, hogyan próbálom ki legközelebb. Szeretném,  hogy legalább megközelítőleg úgy sikerüljön, ahogyan én szeretném, nem úgy ahogyan Dezsi megoldotta a végén. Szóval Dezsi volt az első kisérleti alany utána Cintarella és Lilu.

A létra megmászása