Lilu vajon jeleskedne létramászásban? Ami Dezsinek sikerült fél óra alatt, az Lilunak nem ment, sehogy se sikerült megbirkózni a feladattal. Még szoptatott, a kölykökkel volt elfoglalva ezért nem erőltettem a dolgot. Aztán amikor az utolsó kölyköt is elvitték,  próbálkoztam vele is. Indult a létra mászás. Nem sikerült rávenni, hogy lépkedjen a létrafokokon. Volt ágaskodás, létra megkerülés, láb felakadás, létra felrúgás stb. stb. A falattól túl izgatott lett, a klikker hangjától is. A motivációs tárgy sem működött.  A vezényszavakra “önálló” elképzeléssel reagált.

Már-már feladtam, hogy ez nem fog sikerülni

Végül beugrott, hogyan próbálhatnám még meg. Mivel a “leugró” szék áldozattá vált, szétszedték a kutyák, még azt is ki kellett találni, hogyan oldjam meg a leugrást, BIZTONSÁGOSAN! “Jó lesz ez még valamire lomok ” között kutakodva, ráleltem a megoldásra. Beállítottam a helyszínt. Szépen sütött a nap, neki is álltunk a gyakorlásnak! Dadám! Sikerült! Hohó, ezt fel kell venni, meg kell örökíteni gondoltam nyomban.

Harmadik próbálkozásra, a felvétel is sikerült

Inspiráció a létre megmászására >>>> ITT

Egy egyszerűnek látszó feladat , hogy a kutya felmegy a létra lépcsőfokain és a fellépőn átbújva, lejön a másik oldalon. Sose jutott volna eszembe kipróbálni, ha nem látom Dalma videóján. Annyira ügyes volt Deron és Dalma! Ugyan esélytelen volt, hogy ezt megcsináljam, de …

 Arra gondoltam vajon némi módosítással sikerülne e?

Létra van, kutya van, bár jóval nagyobb, nehezebb, se baj, egy kísérletet megér! Szép időben kezdtük, utána leszakadt az ég, módosítani kellett a helyszínt. Rá kellett lelni mi motiválja Dezsit. Majdnem jó is lett, de már tudtam, hol a hiba, hogyan próbálom ki legközelebb. Szeretném,  hogy legalább megközelítőleg úgy sikerüljön, ahogyan én szeretném, nem úgy ahogyan Dezsi megoldotta a végén. Szóval Dezsi volt az első kisérleti alany utána Cintarella majd Lilu.

Lilu vajon jeleskedne látramászásban