Sok újkori videóban “vézen” teszt” gyanánt , kutyás csoportot láthatunk a kutyaiskola pályáján, amikor közömbösítő gyakorlatokat végeznek. Innen jött a gondolat !

Visszaemlékezés . Ez is lehetne vézen teszt ?

Amit a videón látsz.

Ez volt az iskola természetes rendje, csoportos foglalkozásokon oktatták (oktattuk) a kutyásokat. Ez a felvétel egy kiemelt rendezvényen készült 1989. Kiképzés vezetői tanfolyam. Egy hétvége, ami a rottweilerekről szólt elsősorban.

ADRK Kiképzési főfelügyelője, A Kempteni rottweileres kutyaiskola vezetője Wolfgang Gaa, az iskola segéde Martin Winkler avatott be mindenkit a korszerű kutyakiképzés rejtelmeibe.

Amikor megkértük Wolfgangot, hogy néhány szóban beszéljen a csoportos fegyelmező vezetéséről, picit csodálkozott. Ilyent ők nem szoktak. Mindenki egyénileg, vagy segítővel, de önállóan dolgozik. Csoportos engedelmest csak bemutatók részeként alkalmaznak.

Martinra bízta a feladatot, aki két csoportra osztotta a résztvevőket. Teljesen kezdőkre és haladókra. Ők, itt a videón  a haladók.  Képzettségük szerint: vizsgázottak, vagy vizsgára készülök. Amiben más a csoport, mint egy normál kutyaiskolás összetétel, az az, hogy így ők együtt, nem egy összeszokott csoport. Többen vidékről, más iskolákról voltak itt és úgy alkottak egy csoportot.

Mi voltunk a kezdő csoport.

Én nem saját kutyával vagyok, de mivel saját tenyésztésű, pici korától jól ismerjük egymást, “kölcsön vettem” , ne maradjak ki a tanulásból !

ITT egy kicsit bővebben írtam az eseményről.

Nem hívtuk “vézen” tesztnek