1992. a születési évszáma, de a kép 1993-ban készült. Abban az időben a MEOE Pestlőrinci Kutyakiképző Iskolába jártunk, én Siroccó Ritával.  Akkor negyedik éve csoportot vezettem, szorgalmas társadalmi munkása voltam az iskolának. Minden hétvégénket ott töltöttük.

Egészen komolyan és lelkesen beleástam magam a vizsgaszintű kutyakiképzésbe, arra való felkészülésbe. Számomra addig inkább csak hobbiból, a kutya nevelését segítve, a tenyésztéshez kötelezően előírt tenyész szemlére, kiállításra felkészülés volt az iskolába járás oka. Hely, ahol kutyások között lehetsz, kiképzed, tanítod, “csibészelik” a kutyát, mert ez hozzá tartozik a tréningekhez. Természetes velejárója a kutyázásnak, hiszen a házőrzőnek is kell gyakorolni, edzésben lenni, hogy biztosak legyünk benne, hogy tudja a dolgát, képes megvédeni.

Tehát a család, a gyereknevelés, a munka, a kutyák, a tenyésztés mellett, pluszban “csakazenyém” kutyám lett, ismét.

1992. március 27-én született.

Kutyaiskola, kiállítás, vizsgaszintű felkészülés, tenyész szemlére felkészülés, tenyész szukává válás, volt a kitűzött cél.

Sikerült megvalósítani.

Alább, az eredmények. Szépen sorban, ahogyan elhatároztam, meg csináltam.  Az akkori kiállítási mezőnyre a tömeges részvétel volt jellemző. Az  1993-as  Európa  Kiállításon  extra nevezési létszám volt, fiatal osztályban  80  szukát vezettek fel! Sima kitűnő  minősítésünkkel  ötödikek voltunk  úgy, hogy  Rita  testvére  Róz, lett  a Fiatal  Európa győztes!  Másik testvére  Rás-Viktorral,szintén kitűnő minősítést kapott.

Vagy említhetném a MÁRK Fiatal Klubgyőztes címét is , amit ADRK bírótól kapott . Emlékezetes esemény , mint ahogyan az osztrák kiállítás, Graz-ban, munka osztályban 1994-ben.

Részletesen a blogban, http://tunde54.blogspot.com/p/rita-2.html amit 2009-ben kezdtem el, mert az eredeti oldal fizetőssé változott ( extrea.hu)  Legelőször ott tettem közzé történetként képpel, fotóval, videóval. A régi honlap tárhelye kicsi volt, mint ahogyan a szerkesztői tudásom is. A blogok több lehetőséget adtak.

Siroccó Rita 1992