ADRK KS’ 1991. Azaz Klubkiállítás, amin nem voltam ott. A fotókat és a katalógus fénymásolt oldalát Volyka Janiéktól kaptam. Őrzöm azóta is. Nekem sokat mond a katalógus, a fotók és a kutyák! Főleg több évtized távlatából!

235 Ulf vom Steigstrassle V1 nyílt osztály

235 Ulf vom Steigstrassle V1 nyílt osztály

154 Amba a Neubrand V1 házától

154 Amba a Neubrand V1 házától

218 Kullancs a Schwaiger V1 címerből

57 Pascha vom HegestrauchV2
86 Noris vom Grüntemblick V1 KS

102 Dolly a Lonert-házból vmi 1 219 Cora a Nienburger Landtól

145 Dina a Weisen Graben-től sg4
135 Cenda a hegyi félszigettől sg3
148 Elisa az Ördög-hídtól sg2
138 Gundi v. Gróf Babo vmi1

24 Ken vom Swaiger Wappen sg3
?
30 Dack a vásári városból sg2

64 Pauli vom Hengerbacher Land V

20 Ashley Speeteufel V1 KJS

94 Cliff vom Oeterotten V2

14 Billy von der Moppelburg v

Katalógus oldalak, amik információt nyújtanak. Tenyésztőről, szülökről, tulajdonosokról. A tenyészkönyvben, az ADRK újságban nyomon lehet követni, ki kicsoda és milyen eredményeket ér el. Aki elég kíváncsi, az rengeteg információval lehet gazdagabb. Az információval aztán mindenki a tehetsége, célja szerint gazdálkodik. A maga hasznára fordíthatja a saját tenyésztői elképzelésében, avagy üzleti lehetőségként tekint rá.  Mi akkor még Noris győzelmének örültünk.

Az előző évi KJS után a felnőtt mezőnyben is nyert

Itt ugyan nem láttam, de ebben az évben, személyesen is sikerült látnom Norist. Dortmundban, a Világkiállításon. Somogyi Jani barátunkkal, az ő bullmasztiffjával mentünk kiállításra. 

Miért volt Noris olyan fontos nekünk? 

Norisról Wolfgang mesélt először, az agresszivitás téma kapcsán. Kell-e harapni, szabad-e harapni, avagy miért harap a rottweiler?  A történet a csontevésről és a figyelmetlenségéről szólt, ami máshol is oka lehet a harapásos baleseteknek. Mesélt arról, hogy Noris fiatal kutya, számára nagyon kedves, új reménység. Úgy gondolja, hogy remek munkakutyává neveli majd, mert jó képességei vannak, a kiképzésben sem fog csalódást okozni, sőt! Mindamellett szép is, de ez őt kevésbé izgatja fel, mert náluk inkább a felesége, aki a „küllem vonalhoz” ért. Neki a munka az első. (1989.)

Még ebben az évben, Győző Kempteni útja után, erről az egy kutyáról áradozott, hogy hű, meg haj!  Norist olyan rottweilernek látta, akit szívesen haza is hozott volna!  A többi kutyát azért elég kritikusan írta le, ami konkrét kifogásokat takart. Egy év múlva,1990-ben, nekem is lehetőségem volt látni őt. Nem csak fényképről, nem csak videóról, de teljes testi valójában. Otthon, a házban, majd idegen környezetben, a kiállításon. Sok ember, sok kutya között. 

Így az ADRK 91′ KS’ cím külön öröm, visszaigazolás, hogy nem érdemtelenül tetszik nekünk! Szakemberek igazolták vissza, hogy jó döntés, fedezőkanként számon tartani! 

ADRK KS’ Klubsiger 1991.