M-alom Siroccó születtek 2015. október 23. Merlin, Matiász, Mendi, Mija, Miss. Születés után és az első napok 

Majd naponta egy videó Segítséget adunk, a felneveléshez, a kiképzéshez, a fajta előítéletektől mentes megismeréséhez. Megbízható barát, remek házőrző, családi és sport kutya, , csak akarni kell. Karakteres, egyenes jellem, erő és ész , minden együtt, ez a mi rottweilerünk !

Szülők

Carlos 

CintarellaA nevekre kattintva, láthatod, hogyan néznek ki a szülők és hogyan dolgoznak. A családjukról, rokonaikról, utódaikról, a képtárban,videótárban több tucat információ !

Hasznos információk, történetek, videók -kattins a szövegre ott megleled az egyik blogom.

Az eddig fennálló rendszert átalakították, állami irányítás és felügyelet alá került a civil hobbi, a kutyatenyésztés. Mindent elölről és nulláról kell kezdeni, mintha az elmúlt évtizedek nem is léteztek volna. Az új rendszer felépítéséhez szükséges pénz, tárgyi eszközök, a rendszert működtetni képes humán erőforrás is hiányzik. Van állam által kijelölt szervezet, de nem élvezi a kutyások, a maréknyi (megmaradt) tenyésztők bizalmát.  A “régiek” az elmúlt évtizedek szakmai, emberi hozzáállását, tevékenységét ismerik, az egyenleg több rossz, mint jó.  Aki nem ismeri annak is lehetősége van utánajárni, utánakérdezni és dönthet bárki által befolyásolás mentesen, csak értékelni kell a fellelhető dokumentumok, tények által kirajzolódó képet.

Döntött is a többség már régen.

Így a hazai törzskönyvezés rottweilerben gyakorlatilag megszűnt. Az új rendszert felépíteni sem kedvem, sem lehetőségem, nincs újabb 30 évem ,az iszap birkózásra de ha lenne sem szánnám erre. MEOE megszűnt, MEOESZ -azaz szövetséggé alakult, a tagság megkérdezése nélkül.

Gyakorlatilag államosították a hobbi kutyatenyésztést

Nem vettünk részt abban a rendszerben, az Eismert Tenyésztő Szervezetet mi magunk nem ismertük el. Jobban ismertük, mint az állam, ezért nem volt bizalmunk feléjük. Ezért az alom, kennel származási lapot kapott és iránymutatást arra, hogy hol nézhet utána a törzskönyvezési adatoknak.

Legfontosabb tudnivalók 8 hetes kortól a JÓ TANÁCSOK FÜL ALLATT ! Jó ha tudod, mire is kell felkészülni.

M alom Siroccó