G alom Siroccó Rott 2012. február 28. Gerry, Gatto, Gorro, Gréti, Gigi, Gitta. Segítséget adunk, a felneveléshez, a kiképzéshez, a fajta előítéletektől mentes megismeréséhez. Megbízható barát, remek házőrző, családi és sport kutya, csak akarni kell. Karakteres, egyenes jellem, erő és ész, minden együtt, ez a mi rottweilerünk !

Videó lejátszási lista G-alom ITT

Tenyészteni egyszerű? Nem. Pedig olyan egyszerűnek látszik! Kell egy szuka, kell egy kan, tüzeléskor be kell őket fedeztetni és aztán 63 nap múlva megszületik az alom. További két hónap és a kölykök, mehetnek új gazdához. Ez olyan nagy dolog? -kérdezhetnék és kérdezik is sokan.

Nehéz dolog elmesélni, hogy mit is jelent egy tenyésztési elképzelést megvalósítani. Több generáción keresztül megtartani sem egyszerű formát, tulajdonságokat, de jobbítani még nehezebb. A legelején nem is gondol erre senki. Mi sem gondoltunk. Bátran belevágtunk, abban a hitben, hogy nálunk csak a jók, hibátlanok, a legkiválóbbak fognak megszületni. Később kiderült, hogy azért ahhoz sokat kell tenni, sokat kell tanulni, újra és újra átgondolni, döntéseket hozni, majd a végén egyenleget vonni. Mindezt sok-sok éven át, kitartóan, frissítve, újragondolva, szorgalmasan, sok munkával, sok pénzzel!

VIDEÓK – Lejátszási lista  ITT

Származási lap, eredmény, szűrővizsgálat igazolása az albumban . ITT

Sirocco Cintarella

Tenyészszemle eredmény, szűrővizsgálat eredménye, fotók az albumbanITT

VIDEÓK – Lejátszási lista ITT
Cinterelle és Bruge 2011.

Sokan, sokféle okból kezdenek tenyészteni.

Biztosan vannak olyanok is akik romantikus elképzeléssel vágnak bele, hogy ők mindenféleképpen nagy tenyésztők lesznek akik életfeladatnak tekintik  a fajta megmentését. Mi nem így gondoltuk.

A dolog ennél sokkal földhöz ragadtabb és egyszerűbb.

Volt egy fajtatiszta rottweilerünk, akiről azt gondoltuk kiváló példánya a fajtának és érdemes vele a tenyésztésbe is belevágni. Lesz helyünk, időnk, energiánk, pénzünk, na meg hajlandóak is vagyunk egy alom előzetes költségeit megfinanszírozni. Mi így kezdtük és az évek alatt, mindig újabb és újabb célokat tűztünk ki, akartunk megvalósítani. Dolgoztunk azért, hogy elérjük a kitűzött célt, kutyákat neveltünk, tartottunk meg a saját almainkból, vagy vettünk meg. Miként, hogyan részletesen a honlapon.

G alom Siroccó Rott 2012.