H- alom, Siroccó Bruge -Siroccó Dilahla, Lilu párosításából 2012. március 10-én születtek. 2 kan  Hérosz és Horáció. Sarkalatos kérdés az alom születésekor, miért nem engedjük, hogy minden érdeklődő, kíváncsiskodó idegen, vagy jó barát, az alom közelébe menjen? Miért nem lehet születéskor választani? Mikor lehet megnézni a kölyköket? Meg még számtalan kérdés, ami elhangzik egy – egy alom alkalmával.Nem irigység, nem valami titkolni való dolog az ok, hiszen bemutatom, közzéteszem az alomról készült videókat, több éve. Visszakereshető, megnézhető bárkinek.

H-alomnál is ugyan az a menet, mint az eddigi almainknál. Kettő fontos dolog van, amiért az alom védettséget élvez és nem lesz a szülőszoba átjáró ház. A legelső a fertőzésveszély, ami vírusok, leginkább Parvo formájában tarolhatna! A másik az anyakutya és a kölykök érdeke.

Album : Siroccó-Rott Hérosz-Athosz, Horáció-Gerry     Athosz képek

 

Videó lejátszási lista H- alom

Meg van a fejlődés rendje, amikor a kutyák a kutyacsalád többi tagjának is bemutatják a kölyköket, megengedik, hogy az alom közelébe menjenek. Addig, amíg ez az idő eljön, az anya tiszte és feladata vigyázni a kölykökre. Nagydolog, hogy a családi kutyák megbíznak az emberben, a gazdájukban és elfogadják a segítséget!

Ezzel a bizalommal azonban nem szabad visszaélni!

Nem papás mamás játék kezdődik egy alommal, de komoly feladat, munka, ami nem kevés izgalommal is jár.  Sok minden megtanulható, de váratlan helyzetekre is fel kell készülni! Erről nem szoktunk mesélni, mert sem átélni, sem mesélni nem jó ezeket a dolgokat. Tenyésztők egymás között szokták, de ez nem nyilvánosan zajlik. Ami nyilvános, az az öröm, büszkeség, amiért mindig nekirugaszkodunk a következő alomnak is. A kölykök a jövő reménységei, egy tenyésztési elképzelés eredménye.

Sirocco Rott kennel H-alomnál is így történt

Megszületik az alom, minden egy meghatározott menetrend szerint zajlik. A videókon is látható, hogy a kölykök,fejlődési üteme állandó, kiszámítható. Ezt a ritmust követjük a gondozásban. Mi azt szeretnénk, hogy a kutya-kutya maradjon, a természet része, ezért kutyaként és nem babaként, csecsemőként tekintünk rájuk, na meg nem is játékszereink ők!

Teljes írás itt érhető el, mert egy régi történetben meséltem el miért így alakult .

H- alom Siroccó Rott kennel